information

Bine ai venit la Despre bani si pensii!

Citeste postarile si spune-ti parerea. Iar daca iti place ce gasesti pe site-ul nostru spune-le si prietenilor tai.

Impozitarea pensiilor

calendar 6 April 2009

Intr-o emisiune de saptamana trecuta, primul ministru Boc a declarat ca va impozita pensiile a caror valoare depaseste indemnizatia primita de presedintele Romaniei. Pana aici nimic deosebit. Surpriza apare cand ni se spune cat va fi acest impozit. Nici mai mult nici mai putin decat 90%.

Pensia este un drept castigat prin plata lunara a unor parti din veniturile obtinute de o persoana. Nu inteleg de ce pensia ar trebui inpozitata diferit in functie de indemnizatia presedintelui. Nu exista nici o legatura intre pensia ce ar trebui sa o primesc si salariul presedintelui Romaniei. Acesta din urma ar putea sa aiba un salariu modic pentru ca, oricum, toate cheltuielile legate de intretinerea locuintei, deplasari, mancare ii sunt suportate de la bugetul de stat. In schimb eu cand voi deveni pensionar va trebui sa-mi cumpar toate acestea din pensie.

La sfarsitul anului trecut, in plina campanie electorala s-a sustinut ca nu se va schimba cota unica de impozit pe venit. Au trecut 3 luni, noul guvern a fost instalat si acum ne taxeaza pentru grija cu care (nu) l-am votat.Promisiunile electorale au fost uitate si in loc de 16% vom avea 90% impozit. Acesta se aplica doar pentru unii pensionari dar oricand se poate intampla sa se modifice modificarea si sa se aplice si la altii, din ce in ce mai multi. In final este un furt. Banii respectivi au fost impozitati in momentul in care am primit salariul. De ce ar trebui sa mai platesc impozit inca o data?

Problema care se pune este daca mai are sens sa contribui pentru pensie daca din fiecare leu pe care il platesc acum statul imi va da inapoi doar 10 bani cand voi avea nevoie de ei? Dar daca maine se schimba si nu mai primesc nimic? Dupa ce statul a lovit in sistemul de pensii private mentinand nivelul contributiei la 2% cand prin lege se angajase sa o creasca la 2.5%, dupa ce a crescut contributia atat de la angajat cat si de la angajator, acum tot acelasi stat vine si impoziteaza pensiile cu 90% si nu a trecut nici un an de cand primele fonduri de pensii obligatorii au inceput sa functioneze. Oare ce ne mai asteapta in urmatorii cel putin 19 ani?


Deprecated: Function link_pages is deprecated since version 2.1.0! Use wp_link_pages() instead. in /home3/adriapb8/public_html/desprepensii/blog/wp-includes/functions.php on line 6078

Un raspuns la “Impozitarea pensiilor”

  1. Constantin scrie:

    Ma uit la Tv pe realitatea si o judecatoare isi apara cu o nerusinare drepturile aberante pe care le au in prezent.
    Pai domnilor aceasta tacma nu a auzit de conflictul de interese , adica tu iti faci legea de pensionare luind in calcul ultima luna , la care suma contribuie si statul ca sa-i faca 80 la suta din ultimul salariu si cate sporuri si-au pus la salarii si mai ales ca nu raspund in niciunfel pentru sentintele pe care la dau.
    Se vaita aceasta doamna ca ce greu este , dar cine a obligat-o sa stea acolo ? Doamna nu a auzit de mediul privat , daca este atat de stresata la stat pleci tata daca te crezi tare , nu starmocesti la mila statului .
    Dar pe judecatoarea beata care jignea oamenii legii nu a vazut-o doama dezlantuita , cam ce vocabular impertinenta si tupeu avea ? Dar pe judecatorul care ii punea pe politisti sa isi ceara scuze de la infractori l-a vazut tot la Tv ?
    A luat doamna atitudine , a scos o silaba sau s-a facut ca nu vede ?
    Dar la cei care au pensii de cateva milioane vechi a auzit doamna , stie cum traiesc , a sapat doamna la tara sa vada acolo munca tata , sa ai o gospodarie , iar o seceta sau o furtuna sa-ti spulbere toate sperantele , acolo sa vezi stres si suferinta . Cum isi permite doamna jude sa vorbeasca de profesori si ingineri ca mai fac o meditatie sau isi mai iau un job ? Mama ce tupeu si impertinanta duse la extrem rar ti-e dat sa vezi sau poate o singura data in viata . Sa te faci ca nu intelegi tu ca jude diferenta dintre termenii recalculare conform unei noi Legi si retroactiv , sa invoci dreptul Roman in contextul unor aberante avantaje pe care ti le-ai autocreat in propriul avantaj , fara sa te intereseze celelalte categorii sociale ? Mi-e greu sa cred ca sunt mai multe persoane de asemenea calitate indoielnica si jalnica in justitie si magistratura .
    Dar de somaj a auzit doamna ? Dar sa ai un venit de 4 milioane si facturile sa fie de o valoare mai mare ? Dar de foame a auzit doamna magistrat , dar ca strazile sunt pline de cersetori , persoane fara adapost , persoane fara vreun venit , ca in multe localitati se traieste oamenii ca in evul mediu ? Pentru acestia doamna a gandit si elaborat vreo lege ?

Raspunde


Warning: Undefined variable $user_ID in /home3/adriapb8/public_html/desprepensii/blog/wp-content/themes/Maxima/comments.php on line 74

Add to Technorati Favorites